Fris en Duurzaam

Basisschool Pieter Wijten.............een frisse school!

klik HIER voor de presentatie van grioep 8 bij Desso.

provincie Noord Brabant: website Vibaexpo over het frisse scholen project.
provincie Noord Brabant: filmpje over frisse scholen
Brabants Dagblad: artikel bij opening van de school 5 november.
Filmpje youtube: proeflokaal frisse school
Projectboek: Samen gebouwd.
Astmafonds

Duurzaam

Duurzaam leren op basisschool Pieter Wijten

We willen in ons onderwijs duurzaam leren tot stand brengen, waarbij we

1. duurzaamheid zien in de betekenis van blijvend. Datgene wat je leert, heeft betekenis voor je, het wordt van jou en je raakt er daardoor bij betrokken.
  2. We zien duurzaamheid in de betekenis van je verantwoordelijk voelen voor de samenleving van nu en die van morgen. Keuzes die nu gemaakt worden, bepalen de toekomst. We willen dit een vaste plaats in ons onderwijs geven.
  3. We zien duurzaamheid ook in de betekenis van onderlinge verbondenheid. Het besef dat we allemaal deel uit maken van één samenhangend systeem. Door het bevorderen van samenhang en systeemdenken, leren we kinderen te kijken naar zowel het geheel als naar de onderlinge relaties.

In samenhang willen we duurzame resultaten tot stand brengen. Duurzame resultaten zijn de uitkomst van goede leerprocessen, zowel van kinderen als van volwassenen die deze leerprocessen en leeromgeving realiseren.

Kennis van je eigen motieven, kwaliteiten en deskundigheden helpt om verantwoorde keuzes te maken voor kwalitatief hoogwaardig en duurzaam onderwijs. Onderwijs van nu en onderwijs van en voor de toekomst.

Dit willen we realiseren middels boeiend onderwijs. ( zie mindmap onder)

Daarbij is ons motto: Ontmoet, ontdek, ontwikkel en beleef je eigen wereld

PowerPoint presentatie: duurzaam onderwijs. Klik hier