Aanmelden

Vanaf het moment dat uw kind 3 jaar is kunt u uw kind aan gaan melden op een basisschool. Belangrijk is een basisschool te kiezen waar u zich prettig bij voelt. Uw kind gaat hier immers de komende 8 jaar naar toe.
Hoe werkt het om uw kind aan te melden?

U maakt een afspraak en krijgt een individuele rondleiding. Tijdens de rondleiding laten we u de school zien en vertellen we over het onderwijs op de Pieter Wijtenschool. U krijgt een schoolkalender en een aanmeldformulier mee. Als u besluit voor de Pieter Wijtenschool te kiezen, levert u het ingevulde en ondertekende aanmeldformulier bij ons in. Er start dan een periode van 6 weken waarin de school informatie op mag vragen over uw kind om inzicht te krijgen in de ondersteuning die uw kind nodig heeft. Zodra wij een goed beeld hebben van uw kind kunnen wij een uitspraak doen of onze school kan bieden wat uw kind nodig heeft. U wordt hierover geïnformeerd en ontvangt van ons een inschrijfformulier als uw kind bij ons op school terecht kan. Mocht onze school van mening zijn dat uw kind andere behoeften heeft dan wij kunnen bieden, dan gaan we samen met u op zoek naar een passende school voor uw kind.

Zodra het inschrijfformulier ondertekend en ingeleverd is, is de inschrijving definitief. U ontvangt hierover een bevestiging. Uw kind wordt dan opgenomen in onze basisadministratie.